Εναλλακτικοί Players-Αν δεν μας ακούτε πατήστε εδώ

New Page 1

  

      TUNEIN logo           

 

 

YO LA TENGO : THERE'S A RIOT GOING ON (2018)

LABEL : MATADOR

Πόσο έξυπνη κίνηση, από πλευράς μάρκετινγκ, είναι να δώσεις στο άλμπουμ σου τον ίδιο τίτλο με αυτόν που είχε ένα άλλο άλμπουμ θρύλος που τα περισσότερα περιοδικά το θεωρούν και σαν ένα από τα καλύτερα όλων των εποχών; ΟΚ εσύ αντί για goin έχεις βάλει going αλλά και πάλι....

Το τρίο από το New Jersey μας τα χαλάει μόνο στον τίτλο ευτυχώς, το περιέχόμενο είναι μία άλλη υπόθεση, και για να καθησυχάσουμε και τους πιο δύσπιστους δεν έχει καμία σχέση με το διαμάντι που κυκλοφόρησαν οι SLY & THE FAMILY STONE το 1971. Οι τόνοι είναι χαμηλοί και συχνά ακούγονται σαν μουσικοί ψίθυροι. Δεκαπέντε τραγούδια που αρπάζουν έναν ξαφνιασμένο Πήτερ Πάν και τον αφήνουν αβοήθητο στη χώρα του Ποτέ Ποτέ. Το Shades Of Blue που στηρίζεται πάνω σε πιάνο και στη διακριτική βοήθεια του μπάσσου, είναι από τους σκοπούς που μας έκαναν να αγαπήσουμε τους Yo La Tengo, το For You Too κρύβει μια fuzz παραμόρφωση λες και οι My Bloody Valentine προσπαθούν να παίξουν mid-tempo με τον Greg Sage, ενώ η bossa nova του Esportes Casual εκπλήσσει ευχάριστα.

Αξίζει να σημειώσει κανείς ότι τα περισσότερα από τα κομμάτια γράφτηκαν μάλλον για πλάκα ή για να είμαστε πιο δίκαιοι για να μείνουν στην άκρη έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούν μελλοντικά σε κάποιο σάουντρακ κάποιας ταινίας. Τελικά επανεξετάστηκαν, αξιολογήθηκαν και βρήκαν το δρόμο για τα δισκοπωλεία. Δεν είναι το καλύτερο άλμπουμ των Yo La Tengo αλλά έχει απολαυστικές στιγμές και λίγες μόνο αδύναμες. Άλλωστε τραγούδια ψυχεδελικής φιλοσοφίας όπως το She May She Might αποτελούν μαθήματα για πολλούς νεώτερους, και από την μουσική παγίδα που στήνουν τα υπνωτιστικά φωνητικά, μαζί με το μαγικό όργανο και τα κρουστά στο Let's Do It Wrong δύσκολα θα θελήσεις να ξεφύγεις. 

Το There's A Riot Going On μπορείς να το χαρακτηρίσεις "άλμπουμ για ειδικές ώρες" αλλά αυτό δεν μειώνει και την αξία του.

  • Login Form

L

o

g

i

n