Εναλλακτικοί Players-Αν δεν μας ακούτε πατήστε εδώ

New Page 1

  

      TUNEIN logo           

 

 

 

Olden Yolk : Olden Yolk

Label : Trouble In Mind

 

Shane Butler και η Caity Shaffer εκτός από την αγάπη τους για την ποίηση κατάλαβαν ότι μοιράζονται και το πάθος τους για τη μουσική. Τους ήρθε επίσης κουτί το ότι και οι δύο παίζουν αρκετά όργανα και μπορούσαν πάνω στη κουβέντα γύρω από τις μουσικές ανησυχίες να παλεύουν και με αυτοσχεδιασμούς. Ήταν θέμα χρόνου λοιπόν το ντουέτο από τη Νέα Υόρκη να ξεκινήσει τις ζωντανές του εμφανίσεις κι επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και η τύχη τους χαμογέλασε πλατιά όταν σε αρκετές από αυτές τις εμφανίσεις έτυχε να περεβρίσκονται ορισμένα "ονόματα" της ντόπιας ανεξάρτητης σκηνής, η προσοχή στράφηκε πάνω τους. Προτάσεις για δισκογραφικές εταιρείες (ανεξάρτητες φυσικά), για support εμφανίσεις δίπλα από πιο γνωστά συγκροτήματα (Woods) και για στούντιο ηχογραφήσεων.

Στη πορεία, των ηχογραφήσεων, άλλοι δύο μουσικοί δήλωσαν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στο ντεμπούτο LP. Ο ένας ήταν ο ντράμερ Dan Drohan που αγαπούσε πολύ την τζαζ και το χιπ χοπ και ο άλλος ήταν ο κιθαρίστας Jesse DeFrancesco που δεν έκρυβε το πάθος του για τον μινιμαλισμό. Όλες αυτές οι τάσεις έδεσαν μεταξύ τους μια χαρά και το κλίμα στις ηχογραφήσεις ήταν ιδανικό πράγμα που φαίνεται και στο άλμπουμ.

Ξεκίνημα με το αλά Mercury Rev Verdant και αμέσως μετά ένας έξυπνος ποπ αιφνιδιασμός όπου οι Stereolab και οι Divine Comedy συνυπάρχουν υπό το βλέμμα μιας νεοψυχεδελικής θεότητας. Η εισαγωγή με τα έγχορδα στο Gamblers On A Dime μας προετοιμάζει για την όμορφη indie folk περιπλάνηση που θα ακολουθήσει. Το ευχάριστο μπέρδεμα συνεχίζεται με το Vital Sign αφού τη στιγμή που περιμένεις να ξεκινήσει ένας ambient space πειραματισμός έρχεσαι πρόσωπο με πρόσωπο με ένα είδος δροσερής εναλλακτικής ποπ ροκ που προσπαθεί να διασχίσει ένα lo-fi ξέφωτο.

Οι Fleetwood Mac της περιόδου Rumors αν αποφάσιζαν βάλουν λίγη ποπ φολκ ψυχεδέλεια στο κρασί τους ίσως να ηχογραφούσαν το Common Ground ενώ οι Walkabouts θα χαμογελάσουν υπερήφανοι στο άκουσμα του Hen's Teeth. Βουτήξτε άφοβα στην πολύχρωμη acid λίμνη του Esprit De Corps κι αφήστε νεράϊδες και άλλα μυθικά πλάσματα να έχουν το πάνω χέρι, μεταλάβετε από το χέρια μιας ιέρειας που αφιέρωσε τη ζωή της στην Grace Slick και στην Sandy Denny υπό τους ήχους του After Us. "Το καλύτερο για το τέλος" όπως συνηθίζουν να λένε και στα υπερθεάματα, μια και το σχεδόν οκτάλεπτο μαγικό ταξίδι του Takes One To Know One απογειώνει τον δίσκο κι εμάς μαζί και η επιστροφή στην "πραγματικότητα" θα είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση, εξαιρετικό δείγμα εναλλακτικής ροκ μπαλάντας.

Περισσότερες και απολαυστικές ακροάσεις από εδώ

https://oldenyolk.bandcamp.com/

Moodytimes

  • Login Form

L

o

g

i

n