Εναλλακτικοί Players-Αν δεν μας ακούτε πατήστε εδώ

New Page 1

  

      TUNEIN logo           

 

 

Black Lips : Sing in a World That's Falling Apart (2020)

Label : Fire Records

 

Η επιστροφή στο παρελθόν, όσον αφορά την τέχνη τουλάχιστον, εγκυμονεί κινδύνους. Εύκολα μπορείς να πέσεις στην παγίδα της αντιγραφής οπότε έμπνευση και φρεσκάδα πάνε περίπατο. Δεν ήταν λίγα τα συγκροτήματα που αποφάσισαν να κάνουν καριέρα αποτίοντας φόρο τιμής στους δασκάλους και ήρωές τους αλλά μετά πήγαν άκλαφτα γιατί δεν είχαν τίποτε άλλο να πουν.

Ευτυχώς τα παιδιά από την Ατλάντα δεν θα περάσουν τέτοιες εξετάσεις, ήξεραν και ξέρουν να αποφεύγουν τις κακοτοπιές κι έχουν φτιάξει πολύ προσεκτικά το όνομά τους. Η νέα τους δουλειά νομίζεις ότι έχει βγει κατευθείαν από την δεκαετία του 60, το μεγαλύτερο μέρος της έστω, πάρτε παράδειγμα το Hooker Jon το οποίο είναι ένα γκαραζοψυχεδελικό boogie που μπορεί να φέρει στο ίδιο τραπέζι τους Country Joe & THe Fish, τους 13th Floor Elevators και τους Standells. Μετά όμως τα πράγματα αλλάζουν και τον πρώτο λόγο έχει η country rock. Πόσο Gram Parsons είναι ας πούμε το Chainssaw ή πόσο Dan Hicks και Charlatans το Rumbler;

Το Holding Me Holding You θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ένα Byrds τραγούδι από την εποχή του Sweetheart Of The Rodeo και το Gentleman είναι κάτι από Stones την εποχή του Exile On Main Street (να που ξαναβρίσκουμε τον Parsons). Αρκετά Dylan-ικό με δόσεις ψυχεδέλειας είναι το υπέροχο Get It On Time και το Angola Rodeo συνδυάζει πολύ έξυπνα τους Flaming Groovies και τους BTO.

To Georgia, ένα από τα καλύτερα τραγούδια του άλμπουμ είναι βγαλμένο από την μεγάλη των country-τροβαδούρων σχολή και ειδικά από το μάθημα του Jimmy Webb. Επιστρεφουμε και πάλι στους Stones που αυτή τη φορά αποφασίζουν να συνεργαστούν με κάποιους πιο ροκ ELO στο Odelia και αν οι Velvet Underground έπαιρναν την απόφαση να παίξουν λίγο πιο ξέφρενο ρον εντ ρολ μπορεί να ακούγαμε κάτι σαν το Dishonest Men.

Το Sing in a World That's Falling Apart είναι ένας απολαυστικός δίσκος που δεν ξέρω βέβαια αν θα πάρει κάποια θέση στις λίστες με τα αγαπημένα σας στο φινάλε της χρονιάς, ακόμα είναι πολύ νωρίς, αλλά τις ακροάσεις του θα τις απολαύσετε.

https://www.youtube.com/watch?v=NMtxscdU14o

 

 

  • Login Form

L

o

g

i

n