Εναλλακτικοί Players-Αν δεν μας ακούτε πατήστε εδώ

New Page 1

  

      TUNEIN logo           

 

 

Smoke Fairies : Darkness Brings The Wonders Home (2020)

Label : Year Seven Records

 

Αναμφισβήτητα η Jessica Davis και η Katherine Blamire αγάπησαν πολύ την ψυχεδελική φολκ τόσο της πατρίδας τους όσο κι αυτή των ΗΠΑ. Τα κορίτσια από το Ηνωμένο Βασίλειο δεν σταμάτησαν εκεί, μελέτησαν την dream pop αλλά και την ανεξάρτητη σκηνή ειδικά της δεκαετίας του 90 και ως δείχνουν τα πράγματα μελέτησαν καλά.

Η φιλία τους και το πάθος τους για τη μουσική ξεκινούν από τα μαθητικά τους χρόνια, μπροστά τους υπήρχε ένας μονόδρομος αυτός της δημιουργίας μίας μπάντας που θα έπαιζε τους αγαπημένους ήχους. Αργότερα τα πράγματα αγρίεψαν, ταξίδεψαν ακόμα και μέχρι την Νέα Ορλεάνη για να μυρίσουν την εκεί κουλτούρα και ξενυχτούσαν στο περίφημο κλαμπ Tipitina. Αργότερα πήραν το δρόμο για Καναδά όπου και εγκαταστάθηκαν, άρχισαν να γράφουν μανιωδώς τραγούδια και να παίζουν ζωντανά. Είχε έρθει η ώρα της τύχης να βάλει κι αυτή το χεράκι της, κάποιος φίλος του Bryan Ferry που έτυχε να τις δει τους ζήτησε ένα ντέμο, το ντέμο αυτό το άκουσε και ο Ferry ο οποίος ενθουσιάστηκε τόσο που ζήτησε από τις κοπέλλες να τον συνοδεύσουν σε κάποιες του συναυλίες, ο δρόμος είχε ανοίξει για τα καλά. Ξεκίνησε και η φιλία με καλλιτέχνες όπως ο Richard Hawkey και ο Jack White, οπότε τι άλλο να ζητήσει κανείς πια.

Η νέα δουλειά του ντουέτου πέμπτη κατά σειρά ξεκινά με ένα τραγούδι που θυμίζει κάργα ψυχεδελικούς Cowboy Junkies, το On The Wing, συνεχίζει με το πιο ροκ Elevator με ένα πολύ πιασάρικο κουπλέ. Το Disconnect ξεκινάει ως mid-tempo και καταλήγει σε ψυχεδελοποπ κιθαριστηκές απογειώσεις, ενώ το Coffee Shop Blues έχει προκύψει μέσα από τις καλύτερες στιγμές της Heather Nova. Το Left To Roll είναι μια πανέμορφη μπαλάντα που χτυπά κατάστηθα και είμαι σίγουρος πως ο Kiwanuka θα ήθελε πολύ να την είχε γράψει. Εξαιρετικά δείγματα ανεξάρτητου mid-tempo ροκ με κιθαριστικές "μαγκιές" αποτελούν τα Out Of The Woods και Chocolate Rabbit, το δε Chew Your Bones φέρνει εκείνη την υπέροχη ανατριχίλα που φέρνουν όλα τα σκοτεινά μελαγχολικά τραγούδια του είδους του. Ο ροκ ψυχεδελικός ήχος που λατρεύουμε έχει βρει θαυμάσιους εκφραστές στις φωνές της Jessica και της Katherine και για να είμαι ειλικρινής όλα τα τραγούδια του δίσκου μου άρεσαν τόσο που δε θα διστάσω να πω ότι αποτελεί ήδη ένα από τα αγαπημένα μου άλμπουμ για το 2020

https://www.youtube.com/watch?v=qDdUwHCI6h4

 

 

 

  • Login Form

L

o

g

i

n