Εναλλακτικοί Players-Αν δεν μας ακούτε πατήστε εδώ

     

Επειδή οι φράουλες ήδη έχουν κάνει την εμφάνιση τους, ορίστε μια πολύ αρωματική συνταγή για μαρμελάδα που ξεφεύγει από τα συνηθισμέναΥλικά:
6 κούπες χοντροκομμένες φράουλες (μετράμε αφού τις έχουμε κόψει). Το 1/4 απ' αυτές όχι απόλυτα γινωμένες
1 πορτοκάλι, το χυμό, τη φλούδα, τα κουκούτσια και το άσπρο μέρος από κάτω από τη φλούδα (ψιλοκόψτε τη μισή από τη φλούδα και τον πολτό που άφησε από το στήψιμο και τα υπόλοιπα μαζί με τα κουκούτσια τυλίξτε τα σε ένα κομμάτι τουλουπάνι)
3 κούπες άσπρη ζάχαρη
3 κ.σ. λικέρ Ντραμπούι (Drambuie)
1 κ.σ. λικέρ Κουαντρό (Cointreau)

Μέθοδος:
Βάλτε 2 μικρά πιατάκια στην κατάψυξη για να τσεκάρετε αργότερα τη μαρμελάδα.

Βάλτε τις φράουλες και τα υπόλοιπα υλικά (μαζί με το τουλουπάνι με τα σχετικά του πορτοκαλιού) σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο. Αφήστε να πάρουν βράση ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα και αφαιρείτε τον τυχόν αφρό που θα δημιουργηθεί στην επιφάνεια.

Αφήστε τη μαρμελάδα να βράσει για αρκετή ώρα μέχρι να πήξει όπως πρέπει. Κάντε το γνωστό κόλπο με τα παγωμένα πιατάκια από την κατάψυξη. Βάλτε μια κουταλίτσα επάνω στο πιατάκι και αφήστε να σταθεί για μισό λεπτό, εάν η μαρμελάδα στέκεται και όταν την ακουμπήσετε ελαφρά ζαρώσει κάπως τότε είναι έτοιμη αλλιώς συνεχίζετε το βράσιμο. Εναλλακτικά, εάν μπορείτε, προμηθευτείτε ένα κατάλληλο θερμόμετρο για μαρμελάδες κι όταν η θερμοκρασία δείξει 103°C - 106°C τότε η μαρμελάδα είναι έτοιμη.

Έχετε από πριν αποστηρώσει τα βάζα που θα χρησιμοποιήσετε.

Όταν η μαρμελάδα είναι έτοιμη προσεχτικά αρχίζετε να γεμίζετε τα βάζα αφήνοντας ένα ελάχιστο κενό ανάμεσα στη μαρμελάδα και το καπάκι του βάζου. Καθαρίζετε γύρω γύρω το χείλος του βάζου και κλείνετε ερμητικά.

  • Login Form

L

o

g

i

n