Υλικά
Γέμιση
1 κιλό σπανάκι
1/2 κιλό σέσκουλα
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι άνηθο
1/2 κιλό πράσα
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
Και μυρωδικά (ό,τι βρούμε ή και όλα): παπαρούνες, καυκαλήθρες, γλυστρίδα, μαράθο)

Για το φύλλο
1 αλεύρι γ.ο.χ.
1 ποτήρι του κρασιού λάδι
χλιαρό νερό
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. λεμόνι (για να γίνεται τραγανό)

Καθαρίζουμε όλα τα χόρτα και τα πλένουμε πολύ καλά. Tα κόβουμε σε ψιλά κομμάτια και τα ρίχουμε σε μια μεγάλη λεκάνη. Ρίχνουμε αλάτι και τα τρίβουμε πολύ καλά για να βγάλουν τα υγρά τους. Όταν μειωθούν σε όγκο, πιάνουμε μια καλή χεριά, τα στίβουμε καλά και τα μεταφέρουμε σε καθαρή λεκάνη.
Ρίχνουμε αλάτι (κατά βούληση) και 1 ποτήρι κρασιού λάδι.
Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε και φέτα.

Φτιάχνουμε 7 φύλλα. Κρατάμε 2 για το τέλος.


Σε λαδωμένο ταψί απλώνουμε το πρώτο φύλλο (το οποίο είναι το μεγαλύτερο) και που εξέχει από το ταψί μας. Αλείφουμε με ένα πινέλο ελάχιστο λαδάκι βάζουμε το δεύτερο φύλλο και ρίχνουμε ένα τμήμα της γέμισης και κατόπιν εναλλάξ φύλλο και γέμιση χωρίς να λαδώσουμε άλλο φύλλο ενδιάμεσα.


Όταν τελειώσει η γέμιση ό,τι υγρό υπάρχει στην λεκάνη το ρίχνουμε στο ταψί.
Παίρνουμε το ένα φύλλο που έχουμε αφήσει στην άκρη, το απλώνουμε, το λαδώνουμε ελαφρά, κατόπιν γυρίζουμε τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί προς τα μέσα, τα λαδώνουμε επίσης και από πάνω στρώνουμε το τελευταιο φύλλο. Το σουρώνουμε έτσι ώστε να σκεπάζει την πίτα χωρίς να εξέχει.

Χαράζουμε σε κομμάτια, απλώνουμε λάδι στην επιφάνεια με το πινέλο και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς (πάνω-κάτω αντίσταση) μέχρι να πάρει χρώμα. Όταν πάρει χρώμα κατεβάζουμε στους 180 βαθμούς και το αφήνουμε 1 ώρα.

Η συνταγή από τη φίλη μας Rena Ts.