Εναλλακτικοί Players-Αν δεν μας ακούτε πατήστε εδώ

     

Για τη ζύμη

¾ κούπας νερό

½ κούπας βούτυρο

1 κούπα αλεύρι

2 αυγά

1 σφηνάκι γάλα

1 κ.γ. αλάτι

Για την κρέμα

1 φάκελο άνθος αραβοσίτου βανίλια

3 ¼ φλιτζάνι γάλα

5 κ.γ ζάχαρη

Για την καραμέλα

¾ κούπας ζάχαρη

1 κουταλιά βούτυρο

5 κ.σ νερό

Ξεκίνησα φτιάχνοντας τη ζύμη. Σε μια κατσαρόλα έβαλα το νερό με το βούτυρο μέχρι να κοχλάσουν. Κατέβασα από τη φωτιά και έριξα το αλεύρι ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα και στη συνέχεια έριξα τα αυγά και το γάλα. Συνέχισα να ανακατεύω, μέχρι η ζύμη να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα. Η ζύμη μου ήταν έτοιμη και είχε μια γυαλιστερή και παχύρευστη μορφή χωρίς όμως να είναι νερουλή, στεκόταν. Την έβαλα σε κορνέ και έστρωσα ένα λαδόχαρτο στο ταψί μου. Σχημάτισα μπαλίτσες μεγέθους βανίλιας και τις έψησα σε προθερμασμένο φούρνο (πάνω και κάτω αντίσταση) για 15 λεπτά στους 200ο C και για άλλα 15 λεπτά στον αέρα στους 150ο C. Είχαν πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Άφησα τις μπαλίτσες να κρυώσουν και ξεκίνησα να ετοιμάζω την κρέμα.

Σε μισό ποτήρι γάλα διέλυσα το άνθος αραβοσίτου και έβαλα το υπόλοιπο γάλα να βράζει. Όταν άρχισε να κοχλάζει το έβγαλα από τη φωτιά και έριξα μέσα το άνθος και τη ζάχαρη.

Στη συνέχεια ξαναασχολήθηκα με τα σου, τα οποία είχαν στο μεταξύ κρυώσει. Με ένα κοφτερό μαχαίρι τα έκοψα φτιάχνοντας μια τσέπη (δηλαδή τα έκοψα χωρίς να τα χωρίσω τελείως μεταξύ τους). Τα γέμισα με την κρέμα και έτοιμα.

Τώρα ήταν η σειρά της καραμέλας.

Έριξα τη ζάχαρη με το βούτυρο και το νερό σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύοντας συνέχεια περίμενα μέχρι να πάρει η καραμέλα ένα χρώμα σαν του ουίσκι. Όταν χρύσισε και η καραμέλα μου την έριξα καυτή κουταλιά κουταλιά πάνω στα σου.

Ήταν έτοιμα και μάλιστα πολύ γρήγορα μη σας μπερδεύει το μεγαλούτσικο κείμενο π.χ για την κρέμα οι οδηγίες υπάρχουν και πάνω στο πακέτο, δε χρειάζεται να τις δείτε από εδώ.

Να σημειώσω ότι τα σου μπορούν να γίνουν και με αλμυρή γέμιση για όσους δεν αρέσκονται στα γλυκά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ροκφόρ, κρεμώδη τυριά ή ακόμη κι αλλαντικά.

  • Login Form

L

o

g

i

n