116

Υλικά και εκτέλεση ανά γεύση παγωτού

Για τη βανίλια

300 ml κρέμα γάλακτος

1 ερμόλ

5 κ.σ. γλυκαντικό Natreen

2 κάψουλες βανιλίνης

1 φλ.τσ. γάλα

Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε

μαρμελάδα φράουλα με στέβια ή άλλο γλυκαντικό

μπισκότα χωρίς ζάχαρη σπασμένα σε κομμάτια

ψηφίδες σοκολάτας χωρίς ζάχαρη

Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ. Προσθέτουμε το ερμόλ, το γάλα, τη βανιλίνη και το γλυκαντικό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα και να ομογενοποιηθεί.

Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα δοχείο που να μπορεί να μπει στην κατάψυξη και εάν θέλουμε προσθέτουμε σε στρώσεις-εναλλάξ με το παγωτό- τη μαρμελάδα φράουλας ή όποιο από τα υπόλοιπα υλικά μας επιθυμούμε .

Για τη σοκολάτα

300 ml κρέμα γάλακτος

1 ερμόλ

5 κ.σ. γλυκαντικό Natreen αν χρησιμοποιήσουμε σοκολάτα ή 6 κ.σ. γλυκαντικό Natreen αν χρησιμοποιήσουμε κακάο

1 φλ.τσ. γάλα

1 σοκολάτα χωρίς ζάχαρη ή ¾ φλ.τσ. κακάο

Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε

Ξηρούς καρπούς ανάλατους και καβουρντισμένους

μπισκότα χωρίς ζάχαρη σπασμένα σε κομμάτια

ψηφίδες σοκολάτας χωρίς ζάχαρη

1427

Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ. Προσθέτουμε το ερμόλ, το γάλα, το κακάο και το γλυκαντικό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα και να ομογενοποιηθεί. Αν χρησιμοποιήσουμε σοκολάτα αντί για κακάο θα ζεστάνουμε το γάλα και θα λιώσουμε τη σοκολάτα μέσα σε αυτό και μετά θα τα ενσωματώσουμε στο μίγμα της σαντιγύς.

Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα δοχείο που να μπορεί να μπει στην κατάψυξη και εάν θέλουμε προσθέτουμε σε στρώσεις-εναλλάξ με το παγωτό- τους ξηρούς καρπούς που τους έχουμε καβουρντίσει και θρυμματίσει ή όποιο από τα υπόλοιπα υλικά μας επιθυμούμε.

1446

  • Πριν σερβίρουμε το παγωτό το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει
  • Αν δε μας απασχολεί η κατανάλωση ζάχαρης μπορούμε να φτιάξουμε το παγωτό αυτό παραλείποντας το γλυκαντικό και το φρέσκο γάλα και προσθέτοντας ένα ζαχαρούχο γάλα στο μίγμα της σαντιγύς και επιπλέον 2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη. Σε αυτήν την περίπτωση το παγωτό γίνεται αφράτο και μαλακό έτοιμο να καταλωθεί αμέσως μόλις το βγάλουμε από την κατάψυξη.