Είναι από αυτές τις στιγμές που νιώθεις ότι θα πρέπει να βρεις την δύναμη να κρατηθείς από ένα μεταλλικό σίδερο και οι παλάμες σου είναι ιδρωμένες.
Με αυτό το συναίσθημα, της αγωνίας ξεκινά το ξετύλιγμα του ιλουστρασιόν εξωφύλλου του 8ου άλμπουμ των διαστημικών ρόκερς που ακούν στο όνομα Muse.
Τώρα μια λέξη είναι και αυτή. Ακούνε; Η βρίσκονται σε κάποιο άλλο πλανήτη; Γιατί με την φόρα την δυναμική που έχουν αποκτήσει τα καύσιμα τους, τους οδηγούν σε νέες προκλήσεις ... μουσικές βέβαια.... βάζοντας τον εαυτό μου στην θέση του παρατηρητή, ταξιδεύω προς το μέλλον, με κλεφτές ματιές προς τη Γη.

Με την μυρωδιά της κηροζίνης στα μαλλιά μου, λες και έχω ανέβει σε ένα σκούτερ περασμένων δεκαετιών (Αναφορές στα 80ς), εκτοξεύτηκα προς τον πλανήτη Τρον με το φόβο ότι η Θεωρία της Προσομοίωσης είναι ένας άλυτος Αλγόριθμος (Algorithm). Το αγωνιώδης άνοιγμα του Νέου Δίσκου γρήγορα θα γίνει αναπόσπαστο κομμάτι με την Dark Side πλευρά του Συγκροτήματος, καθώς οι υπερηχητικοί ρυθμοί δεν κοπάζουν μετά την προσγείωση στο νέο ηφαιστιογενές περιβάλλον της παραγωγής.

Τα διαφορετικά επίπεδα ατμόσφαιρας, που συναντάς στο νέο διαστημικό σταθμό της ηλιακής περιπέτειας, δημιουργεί μια Πίεση (Pressure) που κάνει το riff να είναι τόσο διαπεραστικό που είναι ικανό να δώσει ζωή και σε ακατοίκητες περιοχές.

Η 8η προσπάθεια των Muse, ξεκίνησε με μια σειρά από single που εδώ και 1.5 χρόνο βγήκαν στην κυκλοφορία, και δημιούργησαν την κατάλληλη Προπαγάνδα (Propaganda), για την εκρηκτική νέα κυκλοφορία. Είναι σαν να κάθεσαι στο κάθισμα και η εκκίνηση είναι τόσο απότομη που θα αναγκαστείς να κοιτάξεις προς τα πίσω για να μπορέσεις να δεις έστω για άλλη μια φόρα τι αφήνεις πίσω. Σαν να θέλεις να σπάσεις τα δεσμά με το παρελθόν (Break it to me). Είναι αδύνατο καθώς όλοι από κάπου ξεκινήσαμε.

Σε αυτό το σημείο, στον μακρινό (Space) πλανήτη, βγάζω από την τσέπη μου κάτι που να μου θυμίζει την καταγωγή μου (Something Human), προσαρμοσμένο στην νέα πραγματικότητα. Δεν μπορώ παρά να νιώσω ότι όσο και να ταξιδεύει αυτή η μπάντα, θα φυλάσσει κρατημένες όλες τις αρχές της.(Thought Contagion)

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα σταματήσουν να πολεμάνε το μουσικό κατεστημένο (Get Up and Fight). Δεν στους σταμάτησε κανένας να πειραματίζονται, να προχωράνε με γνώμονα τις αισθήσεις τους και να εξερευνούν νέες μουσικές τοποθεσίες. Δεν χρειάζονται ούτε να απολογηθούν, ούτε να κομπιάσουν στο ερώτημα αν είναι αρεστοί . Είναι ικανοί να δημιουργούν σε κάθε νέα τους δουλεία πολλούς και νέους εχθρούς και θαυμαστές. Και στις δύο περιπτώσεις φανατικούς.

Γράφοντας ή μάλλον ακούγοντας ξανά και ξανά τον νέο δίσκο, κρατάς την προσμονή ήδη του νέου δίσκους τους. Όχι γιατί δεν σε ικανοποίησε, άλλα γιατί σου αφήνουν πάντα το αίσθημα του ανεκπλήρωτου. Σαν να σου επιβεβαιώνουν ότι θα υπάρξει και 9ος σταθμός. (Λέγε με ανικανοποίητο) . Στο Blockades, σου θυμίζουν ότι εμείς είμαστε ο ι κορυφαίοι στην space alternative stadium rock σκηνή έτη φωτός από τον οποιοδήποτε θα ήθελε να συγκριθεί μαζί τους.

Στη επανάληψη του Dig Down και στον επίλογο του Void, ξεκαθαρίζουν κάθε έννοια αμφισβήτησης ότι στην σύγχρονη εποχή της ηλεκτρονικής οι κορυφαίοι είναι ήδη εδώ, δεν έφυγαν ποτέ!!!

Στο επίλογο του ακούσματος μας, είτε με αγάπη είτε με ενθουσιασμό, είτε με όλα αυτά τα μοναδικά διαστημικά αισθήματα που μας βγάζουν, θα το πούμε. Στην πιο αυθόρμητη εξομολόγηση που έκανα ποτέ στην (Διαστημική )Ζωή μου!!!Σας αγαπάμε για ότι και αν κάνετε.

Escape Land