Εναλλακτικοί Players-Αν δεν μας ακούτε πατήστε εδώ

New Page 1

  

      TUNEIN logo           

 

 

Όλοι έχουμε δει πολλά σποτ για την ασφαλή οδήγηση και οι περισσότεροι συνήθως τα ξεχνάμε, μόλις θα βρεθούμε υπό πίεση γιατί έχουμε αργήσει, γιατί έχουμε νεύρα, γιατί θέλουμε να δείξουμε «ποιοι είμαστε εμείς» στους άλλους οδηγούς. Αυτό το σποτ δεν θα το ξεχάσετε…

Ονομάζεται «Λάθη», γυρίστηκε στη Νέα Ζηλανδία και προκαλεί σοκ - όσο πρέπει - για να το σκεφτούμε δύο φορές την επόμενη φορά που θα θελήσουμε να πατήσουμε το γκάζι. Δείχνει γλαφυρά ότι οποιοδήποτε απρόοπτο προκύψει στο δρόμο μπορεί να αντιμετωπιστεί αν οδηγούμε κανονικά ή καλύτερα με μειωμένη ταχύτητα. 

Αν τρέχουμε όμως, οτιδήποτε προκύψει, θα στοιχίσει ζωές γιατί η δυνατότητα αντίδρασης είναι ανύπαρκτη.


Σύμφωνα με την Τροχαία, στη χώρα μας το 2012 σημειώθηκαν συνολικά 12.187 τροχαία εκ των οποίων τα 899 θανατηφόρα, τα 1.189 σοβαρά και τα 10.099 πιο ελαφρά. Ο αριθμός των νεκρών από τροχαία έφτασε τους 976, ενώ βαριά τραυματίστηκαν 1.443 άτομα και ελαφρά 13.675.

Οι βασικές αιτίες ήταν η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, η υπερβολική ταχύτητα και η απόσπαση της, ενώ σε ο,τι αφορά τα θανατηφόρα τροχαία, στο 38% είχε προηγηθεί εκτροπή, στο 33% σύγκρουση και στο 18% παράσυρση πεζού.

Είναι βέβαιο ότι όλοι όσοι εμπλέκονται σε ατύχημα – αν μπορούσαν – θα γύριζαν πίσω τον χρόνο και θα έκαναν μια διαφορετική επιλογή. Ωστόσο δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Οι αγαπημένοι άνθρωποι (δικοί μας ή κάποιων άλλων) που σκοτώνονται στον δρόμο δεν γυρίζουν πίσω

 

ΠΗΓΗ

Πρόσφατες ηχογραφημένες εκπομπές

Χορηγίες Επικοινωνίας

  • Login Form

L

o

g

i

n